Search
Close this search box.

Legendární tvůrce her opouští Capcom

Po třech dekádách věrné služby se Hideaki Itsuno, režisér her jako Dragon’s Dogma a Devil May Cry, rozhodl opustit společnost Capcom. Jeho odchod vyvolává otázky o budoucnosti těchto populárních sérií.

Hideaki Itsuno opouští Capcom

Hideaki Itsuno oznámil svůj odchod na sociální síti X s tím, že od září začne pracovat na nové hře v novém prostředí. Jeho kariéra v Capcomu byla dlouhá a úspěšná. Stál za vznikem kultovní série Dragon’s Dogma a režíroval několik dílů Devil May Cry, počínaje druhým dílem. Jeho nejnovější počin, Dragon’s Dogma 2, se stal hitem a během prvních deseti dnů od vydání prodal přes 2,5 milionu kopií.

Itsuno se s fanoušky rozloučil slovy: „Doufám, že budete i nadále podporovat hry a postavy Capcomu. Těším se, až vytvořím zábavné a krásné hry, které budou stejně nezapomenutelné, nebo dokonce ještě nezapomenutelnější, než ty, které jsem vytvořil doposud. Zůstaňte naladěni na mou další tvorbu!“

Jeho odchod je pro Capcom bezesporu velkou ztrátou, ale zároveň otevírá nové možnosti pro Itsuna, který se nyní může pustit do zcela nových projektů a realizovat své kreativní vize bez omezení.

Obrázek: dragonsdogma.com

Twitch zakazuje kanály bez vlastního obsahu

Streamingová platforma Twitch přichází s významnou změnou pravidel, která postihne tzv. čekací kanály. Twich přináší zajímavé novinky Streamingová platforma Twitch se rozhodla zakročit proti kanálům, které přehrávají cizí obsah bez

Číst dále »