Search
Close this search box.

Stalker 2: Heart of Chornobyl se odkládá

stalker 2 hearth of chernobyl xbox pc

Ukrajinské vývojářské studio GSC Game World oznámilo další zpoždění vydání své vysoce očekávané hry Stalker 2: Heart of Chornobyl.

Stalker 2 se odkládá

Hra, která měla původně vyjít 5. září 2024, byla nyní přesunuta na 20. listopadu 2024. Podle Yevhena Grygorovyč, režiséra hry, dva dodatečné měsíce umožní vývojářům opravit neočekávané anomálie. Jak uvádí režisér hry v prohlášení níže, anomálie nazývají bugy. Studio mimo jiné vyjádřilo vděčnost za trpělivost a podporu svých fanoušků, kteří se netrpělivě těší na možnost hru konečně hrát.

Režisér hry k odkladu prohlásil: „Chápeme, že čekání může být únavné, a opravdu si vážíme vaší trpělivosti. Tyto dva dodatečné měsíce nám umožní opravit více neočekávaných anomálií (nebo prostě bugů, jak jim říkáte). Jsme vděční za vaši neustálou podporu a pochopení – znamená to pro nás opravdu hodně. Stejně jako vy se těšíme na to, až hru konečně vydáme a vy si ji budete moci sami vyzkoušet.“

GSC Game World bylo čelilo mnoha výzvám při dokončování hry, zejména po smíšených reakcích na její první veřejné představení v loňském roce. Studio také muselo přesunou své sídlo do Prahy, stejně tak muselo učinit několikrát odklad kvůli ruské agresi na Ukrajině. Na Gamescomu 2023 studio adresovalo obavy z „downgradu“, které vyvolal poslední herní trailer, a ujistilo, že stále směřuje k vizuální kvalitě a úrovni detailů. Možná i to je jeden z důvodu dalšího odkladu.

Druhý Stalker dorazí tedy v druhé polovině listopadu na PC a konzole Xbox Series X/S. Hra bude v den vydání také součástí předplatného Game Pass.

Obrázek: stalker2.com

Příspěvek z superparmeni.eu