Search
Close this search box.

Activision čelí kontroverzi kvůli AI vytvořenému kosmetickému doplňku pro Modern Warfare III

call of duty modern warfare

Společnost Activision, známá svou populární sérií her Call of Duty, podle posledních informací uvedla kosmetický doplněk pro Modern Warfare III, který byl vytvořen pomocí generativní umělé inteligence. 

AI doplňky ve hře Modern Warfare III

Nedávno zveřejněná zpráva v magazínu Wired, zaměřená na dopad generativní AI na kariéry v herním průmyslu, uvádí, že Activision prodal kosmetický doplněk generovaný AI jako součást balíčku Yokai’s Wrath, který byl uveden na trh v prosinci minulého roku.

Balíček Yokai’s Wrath obsahuje skin operátora, samolepku, úvodku, skin na zbraň a úvodku. Nebylo přesně specifikováno, které prvky balíčku byly generovány AI, ale spekuluje se, že by to mohly být jeden nebo dva kosmetické předměty, možná dokonce celý balíček.

Odhalení, že AI již proniká mezi herní vývojáře, vyvolalo menší rozruch. Podle magazínu Wired herní gigant Activision začal používat AI nástroje jako Midjourney a Stable Diffusion pro tvorbu konceptuálního umění. Článek tak vyvolal spekulace o možném propouštění herních designérů.

Dopady a reakce na použití AI

V polovině roku 2023 Activision oznámil, že získal přístup k modelu GPT-3.5 a začal využívat generativní AI pro tvorbu konceptuálního umění a marketingových materiálů. Přestože společnost slibovala, že AI nebude nahrazovat umělce, koncem roku byla ve hře Call of Duty: Modern Warfare III uvedena kosmetika vytvořená AI.

Magazín Wired také odhaluje, že panuje rozšířená úzkost mezi umělci z celého spektra herního průmyslu kvůli implementaci AI. Molly Warner, designérka, která pracovala na projektu hry Overwatch ve společnosti Blizzard Entertainment, sdělila: „Většina mých kolegů, se kterými se bavím, vyjadřuje silné obavy a odmítá používání obrázků vytvořených umělou inteligencí, což vnímají jako hrozbu pro autentičnost a kreativitu v designu.“

Nejnovější díl série Call of Duty, Modern Warfare III byl přidán do populární služby Xbox Game Pass. Aktuálně očekávanou hrou se nyní stává Call of Duty: Black Ops 6, který dorazí 25. října na PC a konzole Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a PlayStation 5.

Obrázek: callofduty.com

Příspěvek z superparmeni.eu