Search
Close this search box.

Apple přichází s brýlemi Vision Pro

Technologický gigant Apple se připravuje na uvedení svého průlomového VR headsetu Vision Pro za 3500 dolarů, který má ambice změnit naše každodenní interakce a pracovní prostředí.

Apple představuje Vision Pro

Trh s virtuální realitou, ačkoli již není tak okrajový jako před lety, stále zůstává poměrně malým segmentem. Minulý rok se Sony snažilo oživit zájem o své PlayStation VR2, ale bez většího ohlasu a podpory. Naproti tomu Apple se nyní vydává vlastní cestou do světa smíšené reality s nadcházejícím uvedením svého headsetu Vision Pro, jehož cena je stanovena na 3 500 dolarů.

Na rozdíl od Sony, Meta a dalších výrobců headsetů se Apple soustředí méně na herní aspekt platformy a více na její integraci do našeho každodenního života, včetně práce; odtud také termín éra prostorového výpočtu.

Apple také uvádí na trh nový App Store, který nabídne uživatelům více než milion kompatibilních aplikací napříč iOS a iPadOS, stejně jako nové zážitky využívající jedinečné schopnosti Vision Pro.

Obrázek: apple.com

Nové paměti XPG Lancer Neon RGB DDR5

Nové paměti XPG Lancer Neon RGB DDR5

Společnost XPG uvádí na trh Lancer Neon RGB DDR5. Nové paměťové moduly využívají exkluzivní povrchovou úpravu PCB, která výrazně zvětšuje plochu pro rozptyl tepla, a tím zvyšuje účinnost jeho odvodu

Číst dále »